Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Počet nových prípadov sa znížil 6 týždňov od začiatku preočkovávania

Na archívnej snímke zo 7. januára 2021 izraelský zdravotník naťahuje do striekačky vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od spoločností Pfizer/BioNTech, ktorou zaočkuje seniora v meste Ašdod na juhu Izraela. Foto: TASR/AP

Podľa odborníkov je očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech naďalej účinné a poskytuje ochranu pred vážnym priebehom ochorenia a úmrtím.

Tel Aviv 9. septembra (TASR) - Počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v Izraeli klesol zhruba šesť týždňov po tom, ako v krajine začali podávať tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu. S odvolaním sa na stredajšie vyhlásenie izraelského ministerstva zdravotníctva o tom informovala agentúra DPA.

V krajine evidujú aktuálne 6780 novoinfikovaných, hoci od konca augusta počet nových prípadov za deň viackrát prekročil úroveň 11.000, čo boli rekordné prírastky.

Ako uvádza DPA, Izrael sa v júli stal prvou krajinou na svete, ktorá začala aplikovať tretiu dávku vakcíny proti covidu. Zaočkovali ňou už takmer 29 percent z 9,4-miliónovej populácie.

Podľa odborníkov je očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech naďalej účinné a poskytuje ochranu pred vážnym priebehom ochorenia a úmrtím, píše DPA.