Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Počet pacientov s koronavírusom v nemocnici v Šaci stúpol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

V šačianskej nemocnici stále platí zákaz návštev.

Košice 22. marca (TASR) - Počet hospitalizovaných pacientov, ako aj počet neprítomných zamestnancov v súvislosti s ochorením COVID-19 sa v porovnaní s uplynulým týždňom v nemocnici v košickej Šaci zvýšil. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

V tejto nemocnici aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 32 pacientom pozitívne testovaným na ochorenie COVID-19. "Na bežnom lôžku je umiestnených 30 pacientov, pričom dvaja z nich sú napojení na high-flow. Podporu umelej pľúcnej ventilácie vyžadujú dvaja pacienti hospitalizovaní na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny," uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť nemocnice Mária Vinterová.

Opätovne podľa jej slov vzrástol aj počet neprítomných zamestnancov. Mimo pracovného procesu ich v súčasnosti evidujú 45.

V šačianskej nemocnici stále platí zákaz návštev. Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie naďalej žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.