Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Koronavírus

Počet pacientov s COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci klesol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mimo pracovného procesu sa v súčasnosti nachádza 28 zamestnancov, spresnil riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

Košice 29. marca (TASR) - Počet hospitalizovaných pacientov, ako aj počet neprítomných zamestnancov v súvislosti s ochorením COVID-19 v porovnaní s uplynulým týždňom v nemocnici v košickej Šaci klesol. Nemocnica však naďalej považuje situáciu za vážnu. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú táto nemocnica patrí.

Aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 21 pacientom pozitívne testovaným na ochorenie COVID-19. „Z uvedeného počtu sú traja hospitalizovaní na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. V porovnaní s uplynulým týždňom ide o pokles, avšak nie radikálny. Mimo pracovného procesu sa v súčasnosti nachádza 28 zamestnancov,“ spresnil riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

Vzhľadom na epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie naďalej žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.