Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Počet pacientov s COVID-19 začal v trnavskej nemocnici znovu narastať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ochoreniu COVID-19 v priebehu mesiaca podľahlo v trnavskej nemocnici 38 ľudí, čo je zhruba rovnaký počet ako vo februári.

Trnava 1. apríla (TASR) - Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava hospitalizovali počas marca 228 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. K záveru mesiaca ich bolo 76, z nich piati potrebovali podporu pľúcnej ventilácie. Podľa hovorcu Mateja Martoviča hospitalizovaní boli vo vekovom rozmedzí od jedného do 95 rokov.

"Ku koncu marca sa začal počet hospitalizovaných osôb zvyšovať. Najviac pacientov sme prijali 11. marca a 26. marca, v oboch dňoch po 13 pacientov," informoval TASR hovorca.

Ochoreniu COVID-19 v priebehu mesiaca podľahlo v trnavskej nemocnici 38 ľudí, čo je zhruba rovnaký počet ako vo februári. Najmladší zosnulý pacient bol vo veku 48 rokov a najstarší vo veku 95 rokov. Najvyšší počet úmrtí sa viaže na 3. marec, keď zomreli traja pacienti s týmto ochorením.

Do karantény sa pre COVID-19 v marci dostalo spolu 67 zamestnancov nemocnice, v závere mesiaca z tohto dôvodu absentovalo na pracovisku 19 pracovníkov - z nich traja lekári a 13 sestier.

FN Trnava pokračovala podľa Martoviča v očkovaní proti COVID-19, spolu zaočkovali 576 ľudí. "Vakcínou od firmy Novavax sme zaočkovali 107 ľudí a vakcínou od firmy Pfizer/BioNTech 469 ľudí. Druhú dávku vakcíny Novavax sme ešte nepodávali, nakoľko od prvej dávky neuplynul potrebný čas na jej podanie. Podávali sme však túto vakcínu ako 3. dávku," doplnil hovorca FN.