Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Počet nakazených zamestnancov v nemocnici v košickej Šaci opäť stúpol

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

V nemocnici aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 22 pacientom s ochorením COVID-19.

Košice 15. februára (TASR) - Počet zdravotníckych i nezdravotníckych zamestnancov s ochorením COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci opäť stúpol. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú táto nemocnica patrí.

Mimo pracovného procesu je v dôsledku pozitívneho testu alebo karantény takmer 80 pracovníkov. „Čo sa týka klinických prejavov, omikron nie je tak zákerný, ale je infekčný, o čom svedčí aj počet vypadnutých zamestnancov,“ povedal riaditeľ nemocnice Pavol Rusnák.

V tejto nemocnici aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 22 pacientom s ochorením COVID-19. Stav dvoch z nich si vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie (UPV), zvyšných 20 pacientov je na kyslíkových lôžkach. „Zo spomínaných dvoch pacientov na UPV je zaočkovaný jeden, spomedzi 20 pacientov na kyslíku sú zaočkovaní piati,“ dodal.

Toto zdravotnícke zariadenie aj naďalej poskytuje iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Vzhľadom na epidemickú situáciu žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do jeho objektov, aby sa riadili platnými nariadeniami. Bližšie informácie, ako aj pokyny k očkovaniu sú zverejnené na webovej stránke nemocnice.