Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Pojednávanie v kauze zariadenia Iris odročili, obžalovaný má covid

Na snímke obžalovaný Ivan B. počas pojednávania v kauze zariadenia IRIS na Okresnom súde (OS) Bratislava I., v Bratislave 13. decembra 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ivan B. i spoluobžalovaná Vanessa P. sa mali dopustiť zločinu poškodenia zdravia, Ivan B. aj zločinu ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie.

Bratislava 30. mája (TASR) – Plánované utorkové pojednávanie v kauze zariadenia pre seniorov Iris v Bratislave odročil súd na 15. augusta. "Dôvodom bolo písomné ospravedlnenie neúčasti obvineného Ivana B. z dôvodu ochorenia na COVID-19," informoval TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Ivan B. i spoluobžalovaná Vanessa P. sa mali dopustiť zločinu poškodenia zdravia, Ivan B. aj zločinu ohrozovania vírusom ľudskej imunodeficiencie. V zariadení mali podľa obžaloby klientom indikovať a podávať lieky a liečivá aj napriek tomu, že na to nemali odbornú spôsobilosť. Ivan B. mal takisto kontaktovať osoby s cieľom sexuálneho styku za finančnú odmenu. Poškodeným mal zatajiť, že má potvrdenú infekciu vírusom HIV.

Spoluobžalovaná Vanessa P. urobila v októbri 2019 vyhlásenie o vine. Uviedla, že o podávaní liekov klientom zariadenia rozhodoval Ivan B. napriek tomu, že nie je lekár. Taktiež, že do zariadenia vodil osoby, ktoré tam neboli zamestnané a ani hospitalizované. Priznala tiež, že spolu s ďalšími osobami v zariadení užívali drogy a konzumovali alkohol.