Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Pokles chorobnosti na COVID-19 sa v Trnavskom kraji spomaľuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Najčastejším miestom nákazy boli domácnosti.

Trnava 23. marca (TASR) - Iba mierny pokles prípadov chorobnosti na COVID-19 na úrovni 2,2 percenta zaznamenali epidemiológovia v Trnavskom kraji v 11. kalendárnom týždni od 14. marca. Spolu pribudlo 7325 prípadov. Najvyššia chorobnosť, 1651 chorých na 100.000 obyvateľov, je podľa riaditeľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave Tomáša Hauka v okrese Trnava.

V týždni predtým bol pokles prípadov o 12 percent a v 9. kalendárnom týždni klesla chorobnosť v tempe 25 percent. "Len v okresoch Piešťany a Hlohovec aktuálne evidujeme, že chorobnosť poklesla, v ostatných okresoch je na rovnakej úrovni," konštatoval Hauko. Vekovo-špecifická chorobnosť je v kraji v marci v jednotlivých vekových skupinách v školskom a produktívnom veku podľa neho vyrovnaná.

V okresoch Trnava, Piešťany, Hlohovec bola zaevidovaná takmer polovica prípadov, spolu 3609, čo predstavuje pokles o šesť percent. Najčastejším miestom nákazy boli domácnosti. Na hospitalizáciu do Fakultnej nemocnice Trnava bolo prijatých 44 pacientov. "Je to nárast v porovnaní s minulým o 100 percent," upozornil Hauko. V súvislosti s COVID-19 zomrelo desať pacientov. V jednom zariadení sociálnej starostlivosti v Trnave je stále evidovaný epidemický výskyt ochorenia COVID-19.