Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Maďarský vodič neuposlúchol hraničnú políciu, zaistili ho

Záber z hraničného priechodu. Foto: Facebook

Policajti napokon museli využiť donucovacie prostriedky.

Bratislava 15. marca (TASR) - Maďarský vodič na hraničnom priechode Kúty - Brodské nerešpektoval príkaz slovenskej polície. V jazde pokračoval na územie SR napriek zákazu pre cudzincov, ktorý je súčasťou opatrení na zabránenie šíreniu nového koronavírusu. Policajti napokon museli využiť donucovacie prostriedky a vodiča umiestniť do cely policajného zaistenia. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Polícia 43-ročnému vodičovi ozrejmila, že na územie SR sú vpúšťaní len ľudia s trvalým pobytom v SR, a preto sa musí vrátiť na územie Česka. "Vodič sa začal správať rozhorčene, upozornenie hliadky nerešpektoval a v jazde pokračoval na územie Slovenska. Hliadka vodiča opakovane vyzývala, ale vodič výzvy ignoroval a vozidlom priamo ohrozil člena hliadky, ktorý musel uskočiť z jazdnej dráhy vozidla," opísala incident polícia.



"Vodič nereagoval ani na upozornenia hliadky colnej správy. Policajti teda začali vozidlo prenasledovať a za použitia výstražného a svetelného znamenia mu dávali výzvy na zastavenie. Hoci ani tie vodič nerešpektoval, hliadke sa podarilo vozidlo zastaviť. Vodič však odmietol vypnúť motor na vozidle a nespolupracoval. Voči hliadke sa správal vulgárne a pretože sa začal správať voči policajtom agresívne, tí v súlade so zákonom použili voči nemu donucovacie prostriedky a vodiča obmedzili na osobnej slobode," priblížila polícia.