Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Politické strany návrh na skrátenie karantény vítajú

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Konzílium odborníkov odporučilo vo štvrtok znížiť počet dní domácej izolácie.

Bratislava 3. septembra (TASR) – Politické strany návrh konzília odborníkov na skrátenie karantény zo 14 na desať dní pre všetkých vítajú a podporujú. Pre TASR to potvrdili viaceré politické strany.

„Strana SaS skrátenie karantény pre všetkých zo 14 na desať dní podporuje, pretože s tým sama prišla a navrhovala to na koaličnej rade a aj ministrovi zdravotníctva," reagovala predsedníčka zdravotníckeho parlamentného výboru Jana Bittó Cigániková (SaS).

Člen mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši verí, že vláda nebude do rozhodnutí odborníkov vnášať vlastné riešenia. „Každé skrátenie karantény podložené dátami a faktami vítam a najmä dúfam, že vláda nebude do rozhodnutí odborníkov vnášať vlastné nápady a riešenia, pretože práve tie sú najväčším ohrozením pre našich občanov," uviedol Raši.

Konzílium odborníkov odporučilo vo štvrtok znížiť počet dní domácej izolácie. Namiesto aktuálnych 14 dní karantény navrhujú na základe vedeckých dôkazov zníženie na desaťdňovú domácu izoláciu pre tých, ktorí môžu ukončiť karanténu bez testovania. Rovnako navrhujú pre tých, ktorí idú najskôr na piaty až šiesty deň na PCR test a výsledok je negatívny, aby izoláciu mohli ukončiť na siedmy deň od začiatku karantény.