Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

DOBRÁ SPRÁVA: Poľsko čoskoro zruší väčšinu obmedzení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

To, čo zostane v platnosti, je zakrývanie nosa a úst vo verejných priestoroch, predovšetkým vo verejnej doprave a v predajniach, kde je vzdialenosť medzi ľuďmi naozaj malá, uviedol premiér.

Poľsko 23. februára (TASR) - Poľsko zruší 1. marca väčšinu pandemických obmedzení vrátane práce na diaľku, oznámil v stredu premiér Mateusz Morawiecki. Citovala ho poľská tlačová agentúra PAP.

Morawiecki povedal, že zostane len povinnosť nosiť rúško vo verejných priestoroch, teda aj v obchodoch a vo verejnej doprave.

"Rušíme väčšinu obmedzení, necháme len tie, ktoré sú najnutnejšie. To, čo zostane v platnosti, je zakrývanie nosa a úst vo verejných priestoroch, predovšetkým vo verejnej doprave a v predajniach, kde je vzdialenosť medzi ľuďmi naozaj malá. Tiež sa vraciame k obvyklej práci na pracovisku," dodal Morawiecki.

Agentúra PAP v stredu priniesla aj údaje ministerstva zdravotníctva, podľa ktorého počas pandémie v Poľsku dosiaľ zomrelo na ochorenie COVID-19 vyše 110.000 ľudí vrátane 304 lekárov a 257 zdravotných sestier.

Ministerstvo zdravotníctva tiež hlásilo, že od zistenia prvého prípadu nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Poľsku 4. marca 2020 bolo v krajine potvrdených celkovo 5.582.217 prípadov tejto infekcie.