Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Poľsko hlási nový denný rekord nakazených novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vláda už zaviedla aj iné obmedzenia vrátane nosenia rúšok v uzatvorených verejných priestoroch, ale nie sú prísne vynucované.

Varšava 27. januára (TASR) - Poľsko hlásilo vo štvrtok rekordných 57.659 nových prípadov ochorenia COVID-19 za uplynulý deň, pričom sa už značne presadil variant koronavírusu omikron. Informovalo o tom poľské ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

Úrady uviedli, že najnovšia vlna vyženie počty prípadov infekcie na úrovne, aké Poľsko ešte nezažilo – podľa odhadu bude na jej vrchole 60.000 až 140.000 infekcií za deň.

Starší žiaci základných škôl a študenti stredných škôl prejdú od štvrtka na dištančné vyučovanie, oznámilo tento týždeň poľské ministerstvo školstva.

Vláda už zaviedla aj iné obmedzenia vrátane nosenia rúšok v uzatvorených verejných priestoroch, ale nie sú prísne vynucované.

Poľsko s približne 38 miliónmi obyvateľov zatiaľ zaznamenalo celkovo 4.695.435 prípadov nákazlivého ochorenia covid a 104.636 úmrtí. V karanténe je vyše milión ľudí, doplnilo vo štvrtok ministerstvo zdravotníctva.