Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Poľsko ruší povinnosť nosenia rúšok, prípady nákazy klesajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vláda vo Varšave naďalej odporúča nosenie rúšok v prípade, že sa zíde rozsiahly počet ľudí, pripomenul Niedzielski.

Varšava 24. marca (TASR) - Poliaci už od budúceho pondelka na verejných miestach nebudú musieť mať nasadené rúška, oznámilo vo štvrtok poľské ministerstvo zdravotníctva. Informovala o tom tlačová agentúra PAP.

"Rozhodol som sa od 28. marca zaviesť dve opatrenia," povedal na tlačovej konferencii šéf rezortu zdravotníctva Adam Niedzielski. "Prvým bude zrušenie povinnosti nosenia rúšok, čo sa však nebude vzťahovať na zdravotnícke zariadenia," spresnil. Ako dodal, v zdravotníctve zostáva povinnosť nosenia rúšok v platnosti pre zdravotnícky personál i pacientov.

Vláda vo Varšave naďalej odporúča nosenie rúšok v prípade, že sa zíde rozsiahly počet ľudí, pripomenul Niedzielski.

"Druhé rozhodnutie súvisí s domácou karanténou a domácou izoláciou pre členov spoločnej domácnosti, ale aj s ostatnými karanténami spojenými s príchodmi do Poľska," dodal.

Pacienti, ktorí budú mať pozitívny test na koronavírus, budú práceneschopní a "budú sa musieť izolovať doma, uvedomujúc si hrozbu," povedal Niedzielski, podľa ktorého plynú nové opatrenia z poklesu počtu prípadov COVID-19. Do konca apríla sa očakáva aj výrazný pokles hospitalizácií i počtu prípadov koronavírusovej nákazy, cituje PAP.