Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

V Poľsku dominuje variant delta v 86 % nových prípadov nákazy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hospitalizovaných je v súčasnosti v Poľsku 300 pacientov s ochorením COVID-19, čo je o sedem menej v porovnaní s predchádzajúcim dňom.

Varšava 11. augusta (TASR) - Poľsko za uplynulých 24 hodín zaznamenalo 198 nových prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2 a štyri úmrtia. Informovala o tom v stredu agentúra PAP s odvolaním sa na údaje zverejnené ministerstvom zdravotníctva.

Hospitalizovaných je v súčasnosti v Poľsku 300 pacientov s ochorením COVID-19, čo je o sedem menej v porovnaní s predchádzajúcim dňom. Na umelej ventilácii je 44 pacientov, pričom k dispozícii je 575 ventilátorov.

V karanténe sa nachádza 68.287 ľudí a z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo vyše 2,6 milióna obyvateľov.

Počas uplynulých štyroch týždňov dominoval v Poľsku vysoko nákazlivý koronavírusový variant delta, ktorý spôsobil viac než 86 percent všetkých nových prípadov nákazy, uviedol na sociálnej sieti Twitter v stredu.

"K dnešnému dňu máme v Poľsku 404 potvrdených prípadov variantu delta. Variant alfa, ktorý spôsobil menej ako osem percent všetkých infekcií, je v Poľsku minulosťou," uviedol poľský minister zdravotníctva Adam Nedzielski.

V Poľsku už podali vyše 35 miliónov dávok vakcíny proti koronavírusu, plne zaočkovaných je 17.953.396 obyvateľov, vyplýva z údajov zverejnených na webovej stránke poľskej vlády.

Poľsko od začiatku pandémie (4. marca 2020) zaznamenalo v dôsledku nákazy koronavírusom 75.289 úmrtí.