Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

POŽIAR NA COVIDOVOM ODDELENÍ: Tragédia v Solúne si vyžiadala obeť

áchranné zložky stoja pred budovou nemocnice, v ktorej vypukol požiar v severogréckom meste Solún v stredu 6. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Ďalší štyria spomedzi evakuovaných pacientov sa nachádzali vo vážnom stave už z dôvodu nákazy koronavírusom, a preto boli pod väčším lekárskym dohľadom, dodali úrady.

Solún 6. apríla (TASR) - Požiar vypukol v stredu ráno na covidovom oddelení nemocnice v severogréckom meste Solún a vyžiadal si život jedného človeka a dvoch vážne zranených. Informovali o tom hasiči, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

Protipožiarna služba uviedla, že z oddelenia pre ľudí s ochorením COVID-19 v Papanikolauovej nemocnici evakuovala 34 pacientov.

Ďalší štyria spomedzi evakuovaných pacientov sa nachádzali vo vážnom stave už z dôvodu nákazy koronavírusom, a preto boli pod väčším lekárskym dohľadom, dodali úrady. Telo jedného človeka sa našlo na druhom poschodí, oznámili hasiči.

Záchranné zložky stoja pred budovou nemocnice, v ktorej vypukol požiar v severogréckom meste Solún v stredu 6. apríla 2022.
Foto: TASR/AP


Nie je jasné, čo požiar spôsobilo. Videozáznam z miesta nešťastia zachytával hustý čierny dym stúpajúci z dvoch okien na nižšom poschodí zdravotníckeho zariadenia a hasičov lezúcich k oknám.

S požiarom bojovalo 30 hasičov a 11 hasičských vozidiel. Plamene sa im podarilo zlikvidovať približne v polovici dopoludnia.