Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Pozitívny test na koronavírus mal aj jeden z členov slovenského tímu

Matthew Knies (89) strieľa na slovenského gólmana Simona Latkoczyho (30) na MS 20. Foto: TASR/AP

Okrem neho mali pozitívne výsledky k 30. decembru aj nemenovaný člen kanadského, ruského a nemeckého tímu, dvaja členovia švédskej reprezentácie a takisto jeden rozhodca.

Edmonton/Red Deer 31. decembra (TASR) - Po predčasnom ukončení majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov v Kanade oznámila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) ďalších sedem koronavírusových prípadov. Pozitívny test v dejisku šampionátu mal aj jeden z členov slovenského tímu, IIHF jeho meno nezverejnila.

Okrem neho mali pozitívne výsledky k 30. decembru aj nemenovaný člen kanadského, ruského a nemeckého tímu, dvaja členovia švédskej reprezentácie a takisto jeden rozhodca. Všetky pozitívne testované osoby musia zostať v povinnej desaťdňovej karanténe, až potom sa budú môcť vrátiť do svojich krajín, informoval oficiálny web federácie. Zo stanoviska IIHF vyplýva, že ostatní členovia výprav mohli odletieť domov.

IIHF zrušila šampionát v stredu pre obavy zo šírenia nákazy. Pre pozitívne testy hráčov museli predtým skontumovať tri zápasy juniorských MS v Edmontone a Red Deere. K predčasnému ukončeniu šampionátu prišlo krátko po neodohratí duelu B-skupiny SR - Rusko, ktorý skontumovali 1:0 v prospech Slovenska po pozitívnom výsledku ruského útočníka Matveja Mičkova.