Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Pre koronavírus pozastavuje svoju činnosť Sanatórium Dr. Guhra

Ilustračné foto Foto: TASR

Sanatóriu záleží aj na ochrane zdravia zamestnancov, preto sa rozhodlo, že v domácom prostredí a pri dodržiavaní prísnych hygienických zásad sa riziko ich nákazy podstatne zníži.

Vysoké Tatry 16. marca (TASR) – Sanatórium Dr. Guhra v Tatranskej Polianke pozastaví svoju činnosť od 17. marca ako preventívne opatrenie v súvislosti s rozšírením nákazy novým koronavírusom. TASR o tom informovala marketingová manažérka sanatória Denisa Czibulka s tým, že toto opatrenie bude platiť až do odvolania.

„Sanatórium poskytuje záchrannú službu pacientom s nešpecifickým pľúcnym ochorením, akým je napríklad astma bronchiale či fibróza pľúc. Nakoľko nový koronavírus napáda práve respiračný trakt, je veľkým rizikom sústrediť na jedno miesto osoby s uvedenými pľúcnymi chorobami,“ uviedla riaditeľka sanatória Eleonóra Kovalčíková. Ďalšie ohrozenie vidí v tom, že väčšinu pacientov tvoria seniori, ktorí patria do rizikovej skupiny.

Sanatóriu záleží aj na ochrane zdravia zamestnancov, preto sa rozhodlo, že v domácom prostredí a pri dodržiavaní prísnych hygienických zásad sa riziko ich nákazy podstatne zníži. „V prípade priaznivej zmeny epidemiologickej situácie budeme našich pacientov a spolupracujúcich lekárov kontaktovať,“ dodala riaditeľka.