Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Prešovská FNsP neeviduje zatiaľ žiaden prípad nového koronavírusu

Ilustračná snímka./span> Foto: TASR/AP

Prešovská nemocnica ešte 4. februára zrušila návštevy pacientov na všetkých jej oddeleniach.

Prešov 13. marca (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove neeviduje zatiaľ žiaden prípad nového koronavírusu. Ako o tom TASR informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, k dnešnému dňu zdravotnícky personál odobral 44 vzoriek u pacientov s podozrením na nový koronavírus.

"Ochorenie sa nepotvrdilo u 32 pacientov. Na výsledky 12 vzoriek testov čakáme. Dvaja pacienti sú hospitalizovaní v našom zdravotníckom zariadení, ďalší pacienti sú v domácej izolácii v dobrom klinickom stave," uviedla Cenková.

Prešovská nemocnica ešte 4. februára zrušila návštevy pacientov na všetkých jej oddeleniach. V piatok preventívne zrušila všetky plánované hospitalizácie na odkladné operačné zákroky a od pondelka (16. 3.) všetky plánované operačné zákroky s výnimkou onkologických chirurgických operačných zákrokov a akútnych operácií.

"Zároveň chceme našim pacientom pripomenúť, aby dodržiavali všetky odporúčania a pokyny hlavného hygienika SR, zdržiavali sa doma, a predovšetkým, aby nenavštevovali svojich starších rodičov, dedkov a babky, ktorí sú na toto ochorenie najnáchylnejší," dodala Cenková.