Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

V ZSS Prešovského kraja je iba jeden klient nakazený koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Čo sa týka zaočkovanosti v ZSS, aktuálne sa podstatne zvýšilo percento zaočkovaných treťou dávkou.

Prešov 21. decembra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj eviduje v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti pozitivitu na ochorenie COVID-19 po PCR testovaní u jedného prijímateľa sociálnych služieb, a to z Domova pod Tatrami Batizovce. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

V prípade zamestnancov sociálnych zariadení bola pozitivita zaznamenaná v deviatich prípadoch v šiestich zariadeniach.

"Po dvoch prípadoch v Centre sociálnych služieb (CSS) Dúhový sen Kalinov, Domove pod Tatrami Batizovce a Vita Vitalis Prešov a po jednom pozitívnom prípade hlásia Domov pre seniorov Stará Ľubovňa, CSS Garden Humenné a Domov sociálnych služieb (DSS) Brezovička," uviedla Jeleňová.

Čo sa týka zaočkovanosti v ZSS, aktuálne sa podstatne zvýšilo percento zaočkovanosti treťou, takzvanou posilňujúcou dávkou. "Oproti údajom zo začiatku decembra u zamestnancov stúpol počet z 26 na 33 percent, ešte výraznejšie u prijímateľov sociálnej služby z 55 na 72 percent," doplnila Jeleňová.

Prvou dávkou je zaočkovaných 92 percent prijímateľov a 76,5 percenta zamestnancov, druhú dávku vakcíny si nechalo aplikovať 91 percent klientov a 75 percent zamestnancov krajských zariadení.

Kraj od októbra intenzívne koordinuje preočkovanie treťou dávkou vo všetkých ZSS na území kraja, a to tak u verejných, ako aj neverejných poskytovateľov.