Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Prešovský kraj eviduje vo svojich ZSS jeden prípad ochorenia COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Baumann

Čo sa týka očkovania proti ochoreniu COVID-19, prvou dávkou je zaočkovaných 92 percent prijímateľov sociálnych služieb a 76,5 percenta zamestnancov jednotlivých ZSS.

Prešov 3. novembra (TASR) – Jeden prípad ochorenia COVID-19 eviduje Prešovský samosprávny kraj (PSK) v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Pre TASR to uviedla Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

"Aktuálne evidujeme pozitivitu celkovo u jedného prijímateľa sociálnych služieb po PCR teste v ZSS Jasoň v Spišskej Starej Vsi, po antigénovom nula. Taktiež evidujeme pozitivitu u piatich zamestnancov v štyroch zariadeniach, a to po jednom prípade v zariadeniach – Centre sociálnych služieb (CSS) Ametyst Tovarné, CSS Garden Humenné, Domove sociálnych služieb (DSS) Brezovička a dva prípady v DSS sv. Jána z Boha v Spišskom Podhradí," uviedla Heilová.

Čo sa týka očkovania proti ochoreniu COVID-19, prvou dávkou je zaočkovaných 92 percent prijímateľov sociálnych služieb a 76,5 percenta zamestnancov jednotlivých ZSS. Druhou dávkou 91 percent prijímateľov a 75 percent zamestnancov. Tretiu dávku vakcíny dostalo 73,5 percenta prijímateľov a 34 percent zamestnancov.