Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Preukaz EÚ o očkovaní má už cez 100 ľudí doočkovaných na Slovensku

Na snímke kontrola Covid Passov pri vstupe do jedného z obchodných centier v Košiciach dňa 23. novembra 2021. Foto: TASR - Milan Kapusta

NCZI eviduje denne ďalšie žiadosti, ktoré priebežne vybavuje.

Bratislava 24. februára (TASR) – Digitálny COVID preukaz EÚ má už viac ako 100 ľudí, ktorí prvé očkovania proti ochoreniu COVID-19 absolvovali v zahraničí a doočkovanie na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá. Službu spustilo NCZI v polovici februára.

"Digitálne certifikáty o očkovaní získali občania Slovenska pracujúci či žijúci za hranicami, ale aj občania iných krajín, ktorí študujú či pracujú na Slovensku a nechali sa u nás doočkovať," priblížila Sivá. Vydané boli preukazy občanom Veľkej Británie, Nemecka či Kórey. Medzi prvými využil túto službu Slovák žijúci v Spojených arabských emirátoch.

NCZI eviduje denne ďalšie žiadosti, ktoré priebežne vybavuje. Podrobnejšie informácie, ako aj grafické manuály postupu získania Digitálnych COVID preukazov EÚ nájdu záujemcovia na sociálnej sieti NCZI i webovej stránke korona.gov.sk.