Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Prezenčné vyučovanie v ZŠ vo Veľkom Krtíši pre COVID-19 prerušili

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

V šiestom kalendárnom týždni v tomto roku evidovali vo Veľkom Krtíši sedem tried základných škôl v karanténe.

Veľký Krtíš 17. februára (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši pre ochorenie COVID-19 aj naďalej eviduje triedy školských zariadení v karanténe. Pre TASR to vo štvrtok potvrdila hygienička Slávka Ďurišová z RÚVZ.

Ako dodala, aktuálny, to je siedmy kalendárny týždeň v tomto roku evidujú vo Veľkom Krtíši sedem tried základných škôl (ZŠ) v karanténe. „V obecných základných školách bolo tento týždeň v karanténe 18 tried ZŠ. V jednej vidieckej základnej škole so 14 triedami bolo nariadené dištančné vzdelávanie pre päť pozitívne testovaných pedagogických zamestnancov,“ spomenula. „Vedeniu ZŠ sa pre izoláciu pozitívnych pedagógov a karanténe neočkovaných pedagogických zamestnancov nepodarilo zabezpečiť prezenčné vzdelávanie žiakov,“ vysvetlila.

Pripomenula tiež, že v základných školách v okrese boli spolu siedmi učitelia v izolácii, pretože boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19.

V šiestom kalendárnom týždni v tomto roku evidovali vo Veľkom Krtíši sedem tried základných škôl v karanténe. „V obecných základných školách bolo v karanténe osem tried. Dve málotriedne základné školy boli zatvorené úplne,“ poznamenala hygienička s tým, že spolu boli na základných školách v izolácii piati učitelia.