Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Prezenčné vyučovanie v ZŠ vo Veľkom Krtíši pre COVID-19 opäť prerušili

Na archívnej snímke z 15. decembra 2021 žiak 7. ročníka druhého stupňa základnej školy počas dištančnej formy online vzdelávania v Trebišove. Foto: TASR - Roman Hanc

V siedmom kalendárnom týždni v tomto roku evidovali vo Veľkom Krtíši sedem tried základných škôl v karanténe.

Veľký Krtíš 25. februára (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši pre ochorenie COVID-19 aj naďalej eviduje triedy školských zariadení v karanténe. Pre TASR to v piatok potvrdila hygienička Slávka Ďurišová z RÚVZ.

Ako dodala, aktuálny, to je ôsmy kalendárny týždeň v tomto roku, evidujú vo Veľkom Krtíši osem tried základných škôl (ZŠ) v karanténe. „V obecných základných školách bolo v karanténe 21 tried ZŠ,“ spomenula s tým, že jedna málotriedna vidiecka základná škola s troma triedami je úplne zatvorená. Pripomenula tiež, že zo základných škôl boli dvaja učitelia v izolácii, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19.

V siedmom kalendárnom týždni v tomto roku evidovali vo Veľkom Krtíši sedem tried základných škôl v karanténe. „V obecných základných školách bolo v karanténe 18 tried. V jednej vidieckej ZŠ so 14 triedami bolo nariadené dištančné vzdelávanie pre päť pozitívne testovaných pedagogických zamestnancov,“ poznamenala hygienička.