Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Koronavírus

Prezidentka: Povinné očkovanie bude zrejme nevyhnutným opatrením

Na snímke zľava predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas tlačového brífingu v priestoroch Prezidentského paláca v Bratislave v piatok 17. decembra 2021. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pripomenula, že Slovensko je špecifické v tom, že viac ako polovica populácie sa očkovania buď bojí, alebo ho odmieta.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Povinné očkovanie bude zrejme nevyhnutným opatrením. Dôležitá však bude aj cesta, ako sa k nemu krajina dopracuje. Upozornila na to v piatok prezidentka SR Zuzana Čaputová počas očkovania v prezidentskom paláci.

"Zatiaľ to vyzerá tak, že sa objavujú nové a nové mutácie a koronavírus od nás neodchádza. K povinnému očkovaniu už pristúpili krajiny ako Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a veľmi reálne to zvažuje Česká republika," poukázala Čaputová.

"Veľký dôraz by som preto kládla aj na cestu, ako sa k povinnému očkovaniu dostať, aby ten nástroj bol naozaj efektívny," uviedla hlava štátu.

Je potrebné diskutovať s odborníkmi, ktorých skupín by sa malo povinné očkovanie týkať. "Po mojej debate s odborníkmi sa viac hovorí o profesijných skupinách ako o senioroch, ale je to odborná otázka," dodala Čaputová.