Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Koronavírus

Prezidentka diskutovala s V. Lengvarským o epidemickej situácii

Na archívnej snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) 13. apríla 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Diskutovali aj o pripravenosti zdravotníctva na tretiu vlnu pandémie.

Bratislava 17. augusta (TASR) – Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok pracovne stretla s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO). Diskutovali spolu najmä o aktuálnej epidemickej situácii. TASR to potvrdil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Témou ich rozhovoru bola aj stabilizácia zdravotníckeho personálu," priblížil hovorca. Diskutovali aj o pripravenosti zdravotníctva na tretiu vlnu pandémie.

Rezort zdravotníctva na sociálnej sieti uviedol, že témou ich stretnutia bola aj kapacita zdravotníckeho personálu. Diskutovali aj o pripravenosti a opatreniach v súvislosti so septembrovou návštevou pápeža na Slovensku.

"Minister prezidentke poďakoval za verejnú podporu kampane pri príležitosti spustenia skríningu rakoviny krčka maternice všetkými tromi zdravotnými poisťovňami, ako aj za podporu pri osvete v téme očkovania proti ochoreniu COVID-19," dodalo ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.