Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Pri košickej stanici očkujú proti COVID-19 aj utečencov z Ukrajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obyvatelia zo Slovenska aj Ukrajiny majú na výber z vakcín Comirnaty od Pfizer/BioNTech a vakcín Janssen od Johnson&Johnson.

Košice 7. marca (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) zriadil očkovacie miesto aj v kontajnerovom mestečku na košickom kúpalisku Červená Hviezda v blízkosti železničnej a autobusovej stanice. Stalo sa tak vzhľadom na aktuálnu situáciu v súvislosti s príchodom vojnových utečencov z Ukrajiny. Informoval o tom v pondelok Úrad KSK.

Obyvatelia zo Slovenska aj Ukrajiny majú na výber z vakcín Comirnaty od Pfizer/BioNTech a vakcín Janssen od Johnson&Johnson. Každého záujemcu zdravotníci bezplatne zaočkujú každý deň v týždni v čase od 8.00 do 18.00 h. "Toto očkovacie miesto slúži dočasne namiesto očkovacej kóje priamo v budove železničnej stanice v Košiciach, ktoré bolo doposiaľ otvorené vždy v piatok," uviedol kraj na svojej webovej stránke.

Východniarom bude v Košiciach aj naďalej slúžiť veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského ulici, a to aj napriek tomu, že časť priestorov je vyhradená na skladovanie humanitárnej pomoci pre vojnových utečencov. Zaočkovať sa tam bude možné od pondelka do piatku vždy popoludní a počas víkendu dopoludnia. Počas aktuálneho desiateho kalendárneho týždňa tam budú očkovať v pracovných dňoch vždy od 14.00 do 18.00 h. V nedeľu (13. 3.) ráno sa na rad dostanú tínedžeri vo veku od 12 do 17 rokov.

Sobotné (12. 3.) dopoludnie je vyhradené na očkovanie vo veľkokapacitných centrách v Michalovciach aj Spišskej Novej Vsi.

Zdravotníci v teréne počas týždňa podajú vakcíny záujemcom v Sobranciach, Sečovciach, Krompachoch, Strážskom i Gelnici.