Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Koronavírus

Priestory vakcinačného centra v Leviciach skrášľujú detské kresby

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Levická nemocnica v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom zriadila aj výjazdovú očkovaciu službu.

Levice 14. júna (TASR) – Priestory vakcinačného centra v Nemocnici Agel Levice skrášľujú detské kresby. Nakreslili ich deti vo veku od troch do 17 rokov z Centra pre deti a rodiny v Leviciach. Deti kreslili obrázky na témy, ako vidia lekárov svojimi očami, ako by mala nemocnica vyzerať z ich pohľadu, ako si predstavujú zdravý svet, ale aj lekára, zdravotnú sestru, sanitára, či prácu zdravotníkov. Originálnu výstavu detských kresieb zorganizovala nemocnica v spolupráci s Nadáciou Agel. „Kresby budú skrášľovať samotný priestor a v neposlednom rade spríjemňovať chvíľky čakania na podanie vakcíny a možno aj zmiernia stres, ktorý mnohí pacienti, prichádzajúci na očkovanie, prežívajú,“ povedala Helena Dudášová, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť a koordinátorka veľkokapacitného očkovacieho centra.

Očkovacie centrum sa nachádza na prvom poschodí polikliniky, vakcinácia v ňom prebieha sedem dní v týždni. Pacienti sa po registrácii na www.korona.gov.sk a doručení informačnej SMS správy s určeným miestom a časom očkovania dostavia na očkovanie, kde im je podaná vakcína od spoločnosti Pfizer/Biontech a Astra Zeneca.

Levická nemocnica v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom zriadila aj výjazdovú očkovaciu službu. Tá zabezpečuje očkovanie obyvateľov, ktorí sa nemôžu dostaviť na vakcináciu osobne z rôznych, najmä však zo zdravotných dôvodov. Táto služba funguje v spolupráci s jednotlivými samosprávami v okrese Levice. Celkovo už nemocnica zaočkovala takmer 70.000 ľudí.