Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Koronavírus

Prísne bezpečnostné opatrenia prijala aj spoločnosť SEPS

Na snímke bezpečnostné cvičenie KRIŽOVANY 2015, ktoré sa konalo 6. októbra 2015 v priestoroch elektrickej stanice SEPS, a.s. v Križovanoch nad Dudváhom. Cvičenie zorganizovali s cieľom preveriť funkčnosť a koordináciu zložiek v spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Trnave, Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Trnave, Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Trnave, Okresným úradom v Trnave a Záchrannou zdravotnou službou Bratislava. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dôležitou súčasťou udržiavania bezpečného prostredia pre zamestnancov prevádzkovateľa prenosovej sústavy bolo aj vydezinfikovanie priestorov na všetkých pracoviskách.

Bratislava 17. marca (TASR) - Prísne bezpečnostné opatrenia pred prenosom infekcie nového koronavírusu prijala aj akciová spoločnosť Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS).

SEPS ako prevádzkovateľ prenosovej sústavy, ktorý je zodpovedný za bezpečný a spoľahlivý prenos elektrickej energie od výrobcu do distribučnej sústavy, od výrobcu k priamemu odberateľovi, ako aj cezhraničný prenos elektriny, od začiatku situáciu monitoruje.

Od 4. marca v SEPS pracuje komisia zložená zo zástupcov jednotlivých úsekov, ktorej úlohou je koordinovať opatrenia s cieľom zabránenia šírenia nového koronavírusu na jednotlivých pracoviskách spoločnosti.

"K najvýznamnejšej úlohe prevádzkovateľa prenosovej sústavy je zabezpečiť nepretržité dispečerské riadenie, ktoré je kľúčovým prvkom bezpečného, spoľahlivého a kvalitného prevádzkovania elektrizačnej  sústavy SR," uviedol vrchný riaditeľ úseku podpory riadenia Igor Gallo, poverený vedením tejto osobitnej komisie. S týmto cieľom boli v spoločnosti zavedené špeciálne režimové opatrenia pre minimalizáciu šírenia nového koronavírusu v podmienkach slovenského elektroenergetického dispečingu v Žiline. Platia aj špeciálne režimové opatrenia pre minimalizáciu jeho šírenia v podmienkach pracovísk úseku prevádzky s dôrazom na pracoviská s nepretržitou prevádzkou, t. j. stále služby a obsluhy na elektrických staniciach prenosovej sústavy.

Dôležitou súčasťou udržiavania bezpečného prostredia pre zamestnancov prevádzkovateľa prenosovej sústavy bolo aj vydezinfikovanie priestorov na všetkých pracoviskách. Pri vstupoch na ktorékoľvek pracovisko SEPS je každý povinný podrobiť sa meraniu telesnej teploty a pohybovať sa v spoločných priestoroch iba s ochranným rúškom. Každé pracovisko má vyhradenú špeciálnu karanténnu miestnosť.