Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Bezplatnú službu pod záštitou mesta bude púchovská samospráva poskytovať predovšetkým osamelým občanom, zdravotne ťažko postihnutým a zdravotne ohrozeným seniorom.

Púchov 14. marca (TASR) - Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. TASR o tom informovala Laura Krošláková z púchovského mestského úradu.

"Služba bude spočívať v zabezpečení nákupu základných potravín, drogérie a liekov pre občana, ktorý o túto službu požiada. Konkrétna osoba poskytujúca službu sa občanovi legitimuje občianskym preukazom. Občan bude vopred informovaný, kto z poverených k nemu príde," uviedla Krošláková.

Bezplatnú službu pod záštitou mesta bude púchovská samospráva poskytovať predovšetkým osamelým občanom, zdravotne ťažko postihnutým, zdravotne ohrozeným seniorom, prípadne občanom nachádzajúcim sa v povinnej karanténe.

"Mesto verí, že týmto opatrením pomôže občanom, ktorí to najviac potrebujú, a zmierni tým ich v súčasnosti komplikovanú situáciu. V prípade záujmu o túto službu alebo účasti na pomoci musia obyvatelia kontaktovať sekretariát mesta," dodala Krošláková.