Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Koronavírus

RegioJet obmedzil vlakové aj autobusové spojenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Aktuálne sú prerušené všetky medzinárodné vlakové spojenia RegioJet na trasách zo Slovenska do Českej republiky.

Bratislava 14. marca (TASR) - Dopravca RegioJet obmedzil vlakové a autobusové spojenia v reakcii na opatrenia ústredného krízového štábu v súvislosti s novým koronavírusom. Informoval o tom hovorca dopravcu Aleš Ondrůj.

Aktuálne sú prerušené všetky medzinárodné vlakové spojenia RegioJet na trasách zo Slovenska do Českej republiky. Týka sa to trás Košice - Praha a späť, Žilina - Bratislava - Praha a späť. "Tieto vlaky nepôjdu ani na vnútroštátnych úsekoch v rámci Slovenska, napríklad na trasách Čadca - Žilina - Košice a späť, alebo Bratislava - Trnava - Trenčín - Žilina a späť," uviedol Ondrůj.

Regionálne vlakové spoje na trase Bratislava - Dunajská Streda a Bratislava - Komárno premávajú podľa víkendového grafikonu.

Medzinárodné autobusové linky zo Slovenska do Česka, Maďarska a Rakúska sú podľa Ondrůja zastavené.

Vnútroštátne autobusové linky na trase Bratislava - Nitra - Banská Bystrica budú upravené. V pondelky až piatky na trase Bratislava - Banská Bystrica alebo Bratislava - Nitra nepôjdu autobusy s odjazdom o 11.30, 14.30 a 19.30 h.

Z Banskej Bystrice do Bratislavy počas pondelkov až piatkov nebudú jazdiť spoje s odchodom o 7.30 a 15.30 h. V pondelky až štvrtky nepôjde autobus s odchodom o 6.00 h z Nitry do Bratislavy. V piatky nebudú premávať spoje o 6.00 a 16.15 h z Nitry do Bratislavy.

V soboty nebudú jazdiť autobusy na trase Bratislava - Banská Bystrica, respektíve Nitra v časoch o 9.30, 11.30, 17.30, 19.30 h. Na trase Banská Bystrica - Bratislava nepôjdu spoje počas sobôt o 7.30, 13.30 a 15.30 h.

Počas nedelí na trase Bratislava - Banská Bystrica, respektíve Nitra nebudú jazdiť spoje s odjazdom o 11.30, 17.30, 18.30 a 19.30 h. Spoje na trase Banská Bystrica - Bratislava nepôjdu v nedele s odjazdom o 7.30, 13.30 a 15.30 h.

"V prípade zrušenia diaľkových spojov majú cestujúci nárok na zrušenie rezervácie alebo jej zmenu bez akéhokoľvek storno poplatku," podotkol Ondrůj. Dodáva, že zrušené spoje budú obnovené ihneď, ako to bude možné.