Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

RegioJet prijal pre nový koronavírus viacero opatrení

Na snímke vagóny železničného dopravcu RegioJet, ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Jednou z povinností sú aj rukavice a rúška.

Bratislava 16. marca (TASR) - Vlakový dopravca RegioJet prijal pre zamedzenie šírenia nového koronavírusu viacero opatrení. Cestujúci si budú musieť zakryť nos a ústa ochrannými rúškami, šatkami či šálmi. Zároveň žiada ľudí zvážiť, či naozaj musia cestovať vlakom. Individuálnu dopravu v týchto dňoch označuje dopravca ako "rozumnejšiu voľbu". RegioJet o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vlakové súpravy po nociach kompletne dezinfikujeme a vlakový personál vybavujeme ochrannými rukavicami a postupne aj rúškami, ktoré sa snažíme zháňať po celom Slovensku," spresnil RegioJet. Zároveň informuje, že uzatvoril všetky predajné miesta na cestovné lístky bez sklenených priehradiek. "Predajné miesta sú tak otvorené iba v Bratislave na Hlavnej stanici, v Komárne a od utorka (17. 3.) aj v Dunajskej Strede," spresnil dopravca. Pokiaľ je predajné miesto v dotknutej stanici zatvorené, cestovný lístok bude cestujúcim bez prirážky predaný vo vlaku. RegioJet dáva do pozornosti aj možnosť nákupu cestovných lístkov cez mobilnú aplikáciu Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), a to v integrovanom úseku Bratislava - Kvetoslavov.

V súvislosti s aktuálnou situáciou s novým koronavírusom premávajú vlaky na linke S70 podľa mimoriadneho cestovného poriadku naďalej iba v hodinovom intervale. "Nakoľko premávajú vlaky takmer prázdne, je možné, že počas tohto týždňa upravíme radenie vlakov tak, aby nasadenie súprav zodpovedalo reálnemu dopytu cestujúcich, ale zároveň vlaky nejazdili plné a cestujúci mali okolo seba dosť ochranného priestoru," podotkol RegioJet.