Koronavírus

Registrácia na preočkovanie detí od 12 rokov v Česku začne v pondelok

TASR, 21. januára 2022 16:04

Deti vo veku 12 až 15 rokov sa budú môcť nechať naočkovať u svojich pediatrov a vo vybraných očkovacích miestach.

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván
Praha 21. januára (TASR) - Od pondelka budú môcť rodičia zaregistrovať svoje deti vo veku od 12 rokov na posilňujúcu dávku očkovacej látky proti covidu. Očkovanie bude možné po piatich mesiacoch od predchádzajúcej vakcinácie. V piatok to oznámilo české ministerstvo zdravotníctva. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

"Očkovanie posilňovacou dávkou výrazne znižuje riziko vážneho priebehu ochorenia COVID-19. V pondelok preto spúšťame registráciu na očkovanie posilňovacou dávkou aj pre deti staršie ako 12 rokov, aby aj ony mohli získať maximálnu ochranu pred ochorením, a pripájame sa tak k mnohým krajinám EÚ," uviedol minister zdravotníctva Vlastimil Válek (TOP 09).

Deti vo veku 12 až 15 rokov sa budú môcť nechať naočkovať u svojich pediatrov a vo vybraných očkovacích miestach. Mládež vo veku 16 a 17 rokov sa môže dať zaočkovať v ktoromkoľvek očkovacom centre.

Očkovať sa bude vakcínou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech. S vakcináciou detí vyslovili súhlas odborné české združenia pediatrov.





Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

21. marca 2024 16:31

Dobrovodský sa už podnetmi pokút počas pandémie COVID-19 nezaoberá
Dobrovodský zistil porušenie práv človeka bez domova, ktorý počas núdzového stavu v období pandémie COVID-19 dostal dve pokuty pre porušenie zákazu vychádzania.

sk
21. marca 2024 15:54

Róberta B. z kauzy zneužitia pandemickej pomoci previezli na Slovensko
Po prílete bol Róbert B. predvedený pred sudcu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý rozhodol o jeho vzatí do väzby, dodala hovorkyňa.

sk
6. marca 2024 21:56

Vedci skúmali muža, ktorý sa dal 217-krát očkovať proti covidu
Zistili, že jeho imunitný systém nielenže funguje úplne normálne, ale mal zvýšenú úroveň niektorých imunitných buniek a protilátok proti SARS-CoV-2 ako u ľudí, ktorí dostali iba tri očkovacie dávky.

sk

Najčítanejšie




Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac