Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Rezort eviduje 2366 neuhradených faktúr za povinnú štátnu karanténu

Na snímke ubytovňa v Gabčíkove, ktorá slúžila ako karanténa pre ľudí ktorí prišli zo zahraničia kvôli vírusu Covid 19. Foto: TASR - Martin Baumann

Stráviť karanténu v zariadeniach štátu umožnili od 13. marca opatrenia prijaté na spomalenie šírenia nového koronavírusu.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Ministerstvo vnútra (MV) SR v súčasnosti eviduje 2366 neuhradených faktúr v súvislosti s povinnou štátnou karanténou. Celkovo vydalo 17.289 faktúr. Pre TASR to uviedol tlačový odbor MV SR.

"V predmetných veciach Slovenská republika, za ktorú koná Ministerstvo vnútra SR, podala na príslušné súdy 3208 návrhov na vydanie platobného rozkazu. Do dnešného dňa bolo vydaných 1542 právoplatných a vykonateľných súdnych rozhodnutí v prospech Slovenskej republiky," doplnil rezort.

Stráviť karanténu v zariadeniach štátu umožnili od 13. marca opatrenia prijaté na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Po sprísnení opatrení od 6. apríla ju už občania prichádzajúci zo zahraničia museli absolvovať povinne. V júni 2020 ju zrušili.