Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Koronavírus

Rimavská Sobota ponúka bezplatnú donášku seniorom a postihnutým

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto bude túto službu realizovať prostredníctvom odboru sociálnych vecí, ale aj prostredníctvom ostatných zamestnancov mestského úradu a mestskej polície.

Rimavská Sobota 17. marca (TASR) – Bezplatná donáška nákupu nevyhnutných potravín, drogérie a liekov je jednou zo služieb, ktorú v súvislosti so šírením nového koronavírusu ponúka samospráva Rimavskej Soboty. Ako informuje na svojej internetovej stránke, určená je osamelým seniorom, občanom s ťažkým zdravotným postihnutím i ľuďom v karanténe.

„Mesto bude túto službu realizovať prostredníctvom odboru sociálnych vecí, ale aj prostredníctvom ostatných zamestnancov mestského úradu a mestskej polície, ktorí budú vopred určení a preukážu sa služobným preukazom. Vyčlenené sú finančné prostriedky, ktoré budú slúžiť ako zálohová platba a tá sa následne vyúčtuje na základe pokladničného bloku,“ konkretizuje samospráva.

Zároveň prosí občanov, aby o tejto možnosti informovali svojich známych a susedov, teda ľudí, ktorí by službu mohli využiť a nemajú možnosť dozvedieť sa o nej z internetu.