Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Koronavírus

Rooseveltova nemocnica sa pripravuje na variant omikron

Rooseveltova nemocnica, foto z archívu. Foto: bystricoviny

Banskobystrická nemocnica sa snaží nastaviť procesy tak, aby vedela pružne reagovať na narastajúce počty ľudí prichádzajúcich na urgentný príjem.

Banská Bystrica 27. januára (TASR) – Napriek šíriacemu sa variantu omikron nového koronavírusu Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici zatiaľ neeviduje nárast počtu hospitalizovaných pacientov a ani počet ľudí prichádzajúcich na oddelenie urgentného príjmu. Informovala o tom na sociálnej sieti s tým, že situácia je stabilná a zdravotnú starostlivosť poskytuje podľa doteraz nastavených opatrení.

„V nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 37 pacientov, z toho šiesti sú na umelej pľúcnej ventilácii. Počas minulého týždňa nám mierne narástol počet pozitívnych zamestnancov z 15 na 28 a ďalší traja sú v karanténe. Ak by sa situácia začala náhle zhoršovať, robíme kroky, aby sme boli pripravení,“ konštatovala nemocnica.

Banskobystrická nemocnica sa snaží nastaviť procesy tak, aby vedela pružne reagovať na narastajúce počty ľudí prichádzajúcich na urgentný príjem. Má viacero scenárov a vyčlenila priestory, kde by mohla výraznejšie zvýšiť počty lôžok.

„Na základe pokynov zriaďovateľa sme pre prípad enormného nárastu pozitívnych pacientov rozšírili kapacity ich triedenia v priestoroch pred urgentným príjmom zriadením triážneho stanu. Pri triedení pacientov zisťuje personál vstupné anamnestické údaje, rozdeľuje pacientov podľa závažnosti stavu a rozhoduje o ďalšom postupe,“ zdôraznilo zdravotnícke zariadenie.

Podľa neho lôžkové kapacity pre hospitalizovaných covidových pacientov neboli zatiaľ počas žiadnej z troch vĺn úplne naplnené a nemocnica má možnosti, ako dočasne ich počty výraznejšie zvýšiť.