Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Koronavírus

Rooseveltova nemocnica spúšťa očkovanie proti COVID-19 novou vakcínou

Stred areálu Nemocnice s poliklinikou F. D. Roosewelta na Námestí Ludvíka Svobodu v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Pre registrovaných je vyhradené štvrtkové dopoludnie od 9.00 h, neregistrovaní dospelí a deti od 12 rokov môžu prísť v čase od 12.00 do 14.00 h. Ďalší termín očkovania je plánovaný 5. októbra.

Banská Bystrica 27. septembra (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici spúšťa od štvrtka (28. 9.) očkovanie proti ochoreniu COVID-19 novou vakcínou. V infektologickej ambulancii v tzv. starej nemocnici na ulici Cesta k nemocnici budú očkovať registrovaných i neregistrovaných záujemcov. TASR o tom informovala hovorkyňa Ružena Maťašeje.

"Vzhľadom na zvyšujúci sa epidemiologický výskyt ochorenia COVID-19 bude nemocnica podľa usmernenia zriaďovateľa ministerstva zdravotníctva zabezpečovať očkovanie vakcínou Comirnaty Omicron XBB.1.5. Záujemcovia o očkovanie sa môžu registrovať na stránkach Národného centra zdravotníckych informácií," uviedla Maťašeje.

Pre registrovaných je vyhradené štvrtkové dopoludnie od 9.00 h, neregistrovaní dospelí a deti od 12 rokov môžu prísť v čase od 12.00 do 14.00 h. Ďalší termín očkovania je plánovaný 5. októbra. O termínoch bude nemocnica priebežne informovať prostredníctvom webovej stránky a svojich profilov na sociálnych sieťach.