Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

V kuchyni rožňavskej nemocnice evidujú pätnásť prípadov COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Nemocnica o prípade informovala personál všetkých oddelení, o prípravu a výdaj stravy sa stará náhradný personál.

Rožňava 2. septembra (TASR) – V kuchyni rožňavskej nemocnice vzniklo ohnisko ochorenia COVID-19, pozitívnych je 15 pracovníkov a na výsledky ďalších testov sa stále čaká. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Prvý prípad ochorenia COVID-19 medzi zamestnancami prevádzky kuchyne zaznamenali v rožňavskej nemocnici ešte v piatok 27. augusta. Nemocnica preto uskutočnila antigénové testovanie zamestnancov kuchyne, následne v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Rožňava pracovníkov otestovali aj PCR testami.

„K dnešnému dňu je laboratórne pozitívnych celkom 15 zamestnancov prevádzky kuchyne. Na niektoré výsledky ešte čakáme. V súčasnosti nemocnica zisťuje všetky relevantné epidemiologické informácie k tejto skutočnosti,“ uviedla Fedáková s tým, že všetci pozitívne testovaní zamestnanci sú v domácej karanténe.

Nemocnica o prípade informovala personál všetkých oddelení, o prípravu a výdaj stravy sa stará náhradný personál. Podľa Fedákovej rožňavská nemocnica okrem uvedených neeviduje žiadne ďalšie pozitívne prípady v radoch zamestnancov, na nemocničných lôžkach aktuálne nie je hospitalizovaný žiadny pacient s ochorením COVID-19.