Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

V nemocnici v Rimavskej Sobote pribúdajú pacienti s covidom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na prípadný nápor pacientov v dôsledku variantu omikron nemocnica posilnila pracovné tímy na príjmových ambulanciách, kde vypomáhajú i dobrovoľníci z radov študentov.

Rimavská Sobota 9. februára (TASR) – V nemocnici v Rimavskej Sobote v uplynulých dňoch pribúdajú pacienti s ochorením COVID-19. Ako pre TASR priblížila PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, pacienti sú často bez respiračných prejavov ochorenia, ale majú rôzne komplikácie zdravotného stavu.

V rimavskosobotskej nemocnici je s ochorením COVID-19 aktuálne hospitalizovaných 28 pacientov. Stav žiadneho z nich si nevyžaduje pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Na prípadný nápor pacientov v dôsledku variantu omikron sa nemocnica pripravila triážou pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia. Posilnila tiež pracovné tímy na príjmových ambulanciách, kde vypomáhajú i dobrovoľníci z radov študentov.

Ako pre TASR priblížila Krejčíová, v niektorých zdravotníckych zariadeniach siete Svet zdravia už pociťujú stúpajúcu tendenciu výskytu ochorenia COVID-19 u zdravotníckeho personálu. „Napriek tomu výpadok momentálne výrazným spôsobom neobmedzuje ani neohrozuje chod nemocníc,“ dodala Krejčíová.