Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

RTVS odvysiela reláciu Koronavírus špeciál zameranú i na návrat žiakov

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Medzi hosťami bude štátna tajomníčka rezortu školstva Svetlana Síthová, predsedníčka Združenia ZŠ Alena Petáková a zakladateľka iniciatívy Dajme deťom hlas Andrea Hajdúchová.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Verejnoprávna RTVS odvysiela v pondelok večer na Jednotke mimoriadnu reláciu Koronavírus špeciál. Reaguje tak na aktuálnu situáciu v súvislosti s návratom detí do škôl a pravdepodobný nástup tretej vlny pandémie. Informovať bude o zavedení možných opatrení dotýkajúcich sa školskej výučby, voľnočasových aktivít či pripravenosti nemocníc a dostupnej liečby. TASR o tom informoval Filip Púchovský z RTVS.

Medzi hosťami bude štátna tajomníčka rezortu školstva Svetlana Síthová, predsedníčka Združenia ZŠ Alena Petáková a zakladateľka iniciatívy Dajme deťom hlas Andrea Hajdúchová. Medicínsku časť zastúpi pediatrička a hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR pre primárnu pediatriu Elena Prokopová a všeobecný lekár a krajský odborník MZ SR pre všeobecné lekárstvo Peter Lipovský. V ďalšom bloku bude diskusia so sociologičkou Silviou Porubänovou a sociológom SAV Miloslavom Bahnom reagovať na vyhrotenie stavu polarizácie spoločnosti a hľadanie východísk zo súčasnej situácie.

Mimoriadna relácia sa začína na Jednotke o 20.30 h.