Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Rusko hlási takmer 700 prípadov infekcie variantom omikron

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry TASS Golikovová konštatovala, že analýza situácie šírenia omikronu v zahraničí a objavujúce sa trendy detekcie v Moskve a okolí naznačujú pomerne vysokú nákazlivosť tohto variantu.

Moskva 12. januára (TASR) - V Rusku je v súčasnosti zaznamenaných 698 prípadov infekcie koronavírusovým variantom omikron, uviedla v stredu podpredsedníčka ruskej vlády Tatiana Golikovová.

Väčšinu prípadov zaznamenali v metropole Moskva a v Moskovskej oblasti, uviedla Golikovová počas schôdzky vlády s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Podľa agentúry TASS Golikovová konštatovala, že analýza situácie šírenia omikronu v zahraničí a objavujúce sa trendy detekcie v Moskve a okolí naznačujú pomerne vysokú nákazlivosť tohto variantu. Poznamenala, že hlavné mesto bude s najväčšou pravdepodobnosťou čeliť prvému úderu omikronu, pričom ukazovatele výskytu budú mnohonásobne prekročené.

Podľa riaditeľky Federálnej služby pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľov a dobrých životných podmienok (Rospotrebnadzor) Anny Popovovej sa počet prípadov nákazy omikronom v krajine počas novoročných sviatkov strojnásobil.