Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Rusko plánuje ďalšie bonusy pre lekárov ako poďakovanie za ich služby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bonus pre lekárov a zdravotníkov slúžiacich počas novoročných sviatkov bude zdvojnásobený.

Moskva 27. decembra (TASR) - Ruskí lekári majú na budúci rok znova dostať bonus ako uznanie za službu počas koronavírusovej pandémie, uvádza sa v pondelkovom vyhlásení Kremľa. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Bonusy nariadil ruský prezident Vladimir Putin, ale vo vyhlásení sa nenachádzali podrobnosti o tom, akú vysokú sumu peňazí zdravotnícky personál dostane.

Bonus pre lekárov a zdravotníkov slúžiacich počas novoročných sviatkov bude zdvojnásobený.

Predtým boli nemocničným lekárom vyplácané bonusové sumy v prepočte približne 51 dolárov za službu a ošetrujúcemu personálu 34 dolárov. Podľa rozhlasovej stanice Echo Moskvy sa však v priebehu tohto roka objavilo mnoho sťažností, že bonusy neboli vyplatené.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/AP


Šírenie koronavírusu naďalej sťažuje život v Rusku, hoci počty denných prípadov nákazy v posledných mesiacoch klesali.

Úrady hlásili v pondelok celoštátne 23.210 nových prípadov infekcie a 937 úmrtí na ochorenie COVID-19. Mnohé prípady však údajne nie sú zachytené a zostanú bez povšimnutia.

Dvoma dávkami vakcíny proti koronavírusu je zaočkovaná len necelá polovica ruských obyvateľov, ktorých je celkovo 146 miliónov. Vyplýva to z oficiálnej štatistiky.

"Miera zaočkovania obyvateľstva nie je dostatočne vysoká," pripustil minulý týždeň Putin. Stavia sa však proti tomu, aby bolo očkovanie povinne nariadené pre všetkých, dodala agentúra DPA.