Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Koronavírus

Saudská Arábia zaznamenala za deň vyše 4000 prípadov koronavírusu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva v sobotu varovalo obyvateľov, že v prípade opätovného rozšírenia nákazy budú v postihnutých mestách a regiónoch opäť zavedené reštrikcie.

Rijád 14. júna (TASR) - Saudská Arábia zaznamenala prvýkrát viac ako 4000 prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. V krajine pribúdajú prípady rýchlejším tempom od uvoľnenia epidemiologických opatrení, informovala agentúra Reuters.

Podľa údajov saudskoarabského ministerstva zdravotníctva bolo za posledných 24 hodín potvrdených 4233 nových infekcií, čím ich celkový počet v krajine dosiahol 127.451; pričom ochoreniu podľahlo 972 ľudí.

V 30-miliónovej Saudskej Arábii evidujú najviac prípadov nákazy koronavírusom spomedzi šiestich arabských krajín Perzského zálivu.

Najvyšší nárast počtu nakazených (1735) zaznamenali za posledný deň v hlavnom meste Rijád. Viac ako 300 prípadov potvrdili v mestách Džidda a Mekka.

V Saudskej Arábii sa od mája začali postupne uvoľňovať epidemiologické opatrenia. Opäť sa otvorili napríklad mešity, nákupné centrá a úrady.

Ministerstvo zdravotníctva však v sobotu varovalo obyvateľov, že v prípade opätovného rozšírenia nákazy budú v postihnutých mestách a regiónoch opäť zavedené reštrikcie. Apelovalo preto na ľudí, aby dodržiavali predpísané hygienické a preventívne opatrenia proti šíreniu vírusu.

Interaktívna mapa: