Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Koronavírus

Séria koncertov má zvýšiť povedomie o klíme i vakcínach

Na archívnej snímke britský spevák Ed Sheeran. Foto: TASR - Jakub Kotian

Séria koncertov s názvom Global Citizen Live potrvá 24 hodín a umelci sa v rámci nej predstavia na šiestich kontinentoch.

Paríž 10. augusta (TASR) - Kapela Coldplay, speváčka Billie Eilishová, spevák Ed Sheeran a ďalší umelci vystúpia počas série koncertov vo viacerých mestách sveta, ktoré sa uskutoční 25. septembra, informovala v utorok agentúra AFP. Cieľom tohto podujatia je zvýšiť povedomie o klimatickej zmene, chudobe a distribúcii vakcín.

Séria koncertov s názvom Global Citizen Live potrvá 24 hodín a umelci sa v rámci nej predstavia na šiestich kontinentoch, uvádza sa na oficiálnej webovej stránke podujatia.

Koncerty sa uskutočnia i v Lagose, Londýne, Los Angeles, New Yorku, Paríži, Riu de Janeiro, Soule či Sydney.

Na koncerte v Paríži sa predstaví spevák Ed Sheeran i kapela Black Eyed Peas. Britská skupina Coldplay vystúpi v New Yorku. Organizátori počas najbližších týždňov oznámia ďalšie miesta koncertov a účinkujúcich.

Podujatie sa podľa mimovládnej organizácie Global Citizen zameriava "na najliehavejšie, spolu určitým spôsobom prepojené hrozby", ktoré najviac zasahujú ľudí žijúcich v chudobe: klimatickú zmenu, rovnomerné rozdeľovanie vakcín a hladomor.

Túto iniciatívu podporil i šéf Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus, píše AFP.

Termín konania Globan Citizen Live má byť podľa organizátorov v približne rovnakom čase ako septembrové 76. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN (od 14. septembra) a má byť impulzom aj pre októbrový summit krajín skupiny G20 v Ríme a novembrový klimatický summit (COP26) v Glasgowe.