Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Shiffrinová má koronavírus, vynechá podujatie v Lienzi

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová oslavuje v cieli po jej výhre 2. kola slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v americkom Killingtone 28. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Shiffrinová je v slalome najväčšou rivalkou slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej a v širšej konkurencii aj v obrovskom slalome.

Lienz 27. decembra (TASR) - Líderka Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Mikaela Shiffrinová má koronavírus. Vynechá tak tento týždeň obrovský slalom a slalom v rakúskom Lienzi. Američanka je v slalome najväčšou rivalkou slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej a v širšej konkurencii aj v obrovskom slalome.

O pozitívnom teste informovala 26-ročná lyžiarka na sociálnych sieťach. "Som v poriadku, ale bohužiaľ som mala pozitívny test na COVID-19. Dodržiavam protokol, som v izolácii a v Lienzi sa nepredstavím," napísala na Twitteri Shiffrinová, ktorá so 750 bodmi vedie priebežné poradie SP pred Taliankou Sofiou Goggiovou (635) a obhajkyňou titulu Vlhovou (435): "Prajem mojim kolegyniam všetko najlepšie a budem im fandiť. Ďakujem všetkým za podporu a vidíme sa po Novom roku."

V Lienzi sú preteky v utorok a v stredu, po Novom roku v je 4. januára v Záhrebe na programe najprestížnejší slalom sezóny, v ktorom Shiffrinová triumfovala štyrikrát, Vlhová dvakrát v predchádzajúcich dvoch sezónach.

Shiffrinová vyhrala počas kariéry 72 pretekov SP, v tejto sezóne dokázala zatiaľ v prestížnom seriáli triumfovať trikrát. V októbri zvíťazila v obrovskom slalome v rakúskom Söldene, koncom novembra ovládla slalom v americkom Killingtone. Pred vianočnými sviatkami vyhrala obrovský slalom vo francúzskom Courcheveli. V priebežnom poradí obr. slalomu je prvá, v slalome druhá za Vlhovou.