Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Koronavírus

Singapur na mesiac zatvorí školy a pracoviská

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stravovacie zariadenia, trhy, supermarkety, kliniky, nemocnice, základné služby a banky zostanú naďalej otvorené. Fungovať bude aj verejná doprava.

Singapur 3. apríla (TASR) - Singapur na mesiac zatvorí školy a väčšinu pracovísk, s výnimkou základných služieb a kľúčovej ekonomickej infraštruktúry. Tieto opatrenia majú zastaviť šírenie nového koronavírusu. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters.

"Namiesto postupného sprísňovania opatrení počas nasledujúcich týždňov by sme rozhodnutie mali urobiť teraz a čo najrýchlejšie, aby sme zabránili eskalácii počtu nakazených," uviedol v prejave k občanom singapurský premiér Li Sien-lung.

Stravovacie zariadenia, trhy, supermarkety, kliniky, nemocnice, základné služby a banky zostanú naďalej otvorené. Fungovať bude aj verejná doprava. Študenti škôl a univerzít sa budú vzdelávať doma. Singapurská vláda tiež avizovala, že v pondelok oznámi dodatočné opatrenia pre podporu domácností a podnikov.

Singapur doposiaľ prijal len opatrenia obmedzujúce sociálny kontakt, avšak školy, úrady či reštaurácie zostali otvorené. Počty domácich obyvateľov nakazených doma alebo v zahraničí v posledných týždňoch prudko rástli. Tento týždeň presiahli číslo 1000. Singapurské úrady tiež hlásia päť úmrtí.