Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Situácia s COVID-19 sa v zemplínskych nemocniciach opäť zlepšila

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo vranovskej nemocnici sa zdravotníci v pondelok starajú o 18 pacientov s COVID-19, zdravotný stav jedného z nich si vyžaduje napojenie na UPV.

Humenné 4. apríla (TASR) – Po postupnom zvyšovaní počtu pacientov s ochorením COVID-19 v nemocniciach na Zemplíne v uplynulých týždňoch hlásia aktuálne zariadenia výraznejší úbytok hospitalizovaných. Jedinou nemocnicou, kde sa počet obsadených covidových lôžok za posledných sedem dní zvýšil, je michalovská.

Najmenej, 11 pacientov s ochorením spôsobeným novým koronavírusom, aktuálne eviduje mestská Nemocnica Snina. Ako pre TASR uviedla námestníčka pre ošetrovateľstvo Jana Kapáková, situácia v zariadení je stabilizovaná, počet hospitalizovaných bol v uplynulých dňoch aj nižší.

Ako vyplýva z informácií, ktoré TASR poskytla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová, spomedzi štyroch sieťových nemocníc v regióne je najmenej (13) covidových lôžok obsadených v Humennom, žiaden z pacientov tu nie je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV).

Vo vranovskej nemocnici sa zdravotníci v pondelok starajú o 18 pacientov s COVID-19, zdravotný stav jedného z nich si vyžaduje napojenie na UPV.

Zo 47 na 34 klesol počet pacientov hospitalizovaných na covidových lôžkach v nemocnici v Trebišove. "Dvaja pacienti potrebujú podporu UPV," doplnila Krejčíová.

Michalovská nemocnica zaznamenala za rovnaké obdobie prírastok pacientov s COVID-19 o piatich. Z aktuálne 44 hospitalizovaných potrebujú napojenie na UPV štyria.