Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Koronavírus

Regióny žiadajú RTVS o komplexnejšie informovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Predseda združenia samosprávnych krajov pripomína, že rozhodnotia v súvislosti s koronavírusom sa nepríjmajú len v Bratislave.

Trnava 24. marca (TASR) – Združenie samosprávnych krajov (SK 8) vyzýva generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, aby televízia a rozhlas sprostredkovávali informácie proporcionálne zo všetkých regiónov Slovenska. TASR o tom informovala kancelária SK 8.

Predseda SK 8 Jozef Viskupič sa obrátil otvoreným listom na riaditeľa RTVS a vyzval ho, aby zabezpečil dôsledné dodržiavanie verejnoprávnosti ako základu existencie RTVS prostredníctvom pravidelného informovania verejnosti o dianí vo všetkých krajoch.

"Ako predseda SK 8 chcem vyjadriť zásadnú požiadavku na zmenu spôsobu, akým RTVS zabezpečuje informovanie o dianí v našich krajoch. Rozhodnutia o preventívnych opatreniach na školách, v sociálnych a zdravotníckych zariadeniach či kultúrnych inštitúciách sa neprijímajú len v Bratislave, ale aj v Hriňovej, Martine či Dunajskej Strede," uviedol predseda SK 8.

Ako ďalej doplnil, hlavne v ťažkých časoch, ktoré momentálne žijeme je dôležité, aby ľudia boli informovaní o dianí vo všetkých regiónoch.