Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Koronavírus

Nárast pozitívnych v skalickej nemocnici nepriniesol viac pacientov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na prítomnosť ochorenia COVID-19 vyšetrila nemocnica v minulom týždni 788 vzoriek PCR testami a 598 vzoriek antigénovými testami. Priemerná pozitivita zistená PCR diagnostikou je 40,7 percenta.

Skalica 24. januára (TASR) - Realizované PCR testy vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica v minulom týždni odhalili 321 osôb nakazených novým koronavírusom. Napriek rastúcej pozitivite počet chorých na lôžkach v nemocnici mierne klesol. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Variant omikron bol potvrdený v tejto chvíli u jedného hospitalizovaného pacienta. "Vo vážnom stave máme na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny jedného pacienta napojeného na umelú pľúcnu ventiláciu, ktorý je neočkovaný. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť ďalším 18 pacientom s novým koronavírusom, z nich traja pacienti sú očkovaní a jeden z nich je očkovaný aj treťou dávkou," uviedol námestník nemocnice Daniel Vidovič. Chorých alebo v karanténe je v aktuálnej chvíli päť zamestnancov nemocnice.

Na prítomnosť ochorenia COVID-19 vyšetrila nemocnica v minulom týždni 788 vzoriek PCR testami a 598 vzoriek antigénovými testami. Priemerná pozitivita zistená PCR diagnostikou je 40,7 percenta. "V mobilnom odberovom mieste sa testuje v pracovné dni od 7.00 do 15.30 h a cez víkendy od 7.00 do 11.00 h. Kým antigénové odbery sa realizujú v celom rozsahu otváracích hodín, PCR testy sa robia do 11.00 h," informovala Pavliková.

Prvou až treťou dávkou vakcíny sa nechalo minulý týždeň očkovať 781 osôb. "Väčšinou išlo o tretie dávky. V nemocnici sa očkuje od pondelka do piatka od 7.30 do 14.30 h. V celom rozsahu otváracích hodín sa očkujú registrované aj neregistrované osoby od 12 rokov. Prednosť majú záujemcovia registrovaní prostredníctvom NCZI a webu korona.gov.sk," doplnila hovorkyňa.