Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Skalická nemocnica očkuje už aj bez registrácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dúfam, že týmto krokom podporíme záujem u neočkovaných osôb, doplnil riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Skalica 13. decembra (TASR) - Epidemická situácia vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica je naďalej mimoriadne vážna. Informovala o tom TASR hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

"Pozitivita PCR testov neklesá pod hranicu 40 percent. Len sedempercentný podiel prvoočkovaných osôb na celkovej vakcinácii počas minulého týždňa preukazuje stále veľmi nízky záujem o očkovanie v skupine neočkovaných," uviedla Pavliková.

Ako doplnila, nemocnica reflektuje na výzvu Ministerstva zdravotníctva SR v oblasti zintenzívnenia očkovania. "S cieľom zvýšiť počty očkovaných v regióne od tohto týždňa očkujeme na tri tímy. Očkuje sa päť dní v týždni. Naďalej sa vo vakcinačnom centre očkuje prvou až treťou dávkou vakcíny. Za minulý týždeň bolo očkovaných 1193 osôb," uviedol námestník nemocnice pre liečebno-preventívnu starostlivosť Daniel Vidovič.

"Očkujeme v nemocnici už aj bez registrácie a dúfam, že týmto krokom podporíme záujem u neočkovaných osôb. Po vyriešení materiálového zabezpečenia plánujeme sprístupniť očkovanie aj deťom vo vekovej skupine od piatich rokov," doplnil riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Nemocnica k pondelku eviduje 32 pozitívnych pacientov na nový koronavírus, ďalších päť pacientov je pripojených na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Medzi zamestnancami je 12 chorých, traja ďalší sú v karanténe. Nemocnica v minulom týždni otestovala PCR testami 887 osôb. Antigénovými (ATG) testami bolo otestovaných za minulý týždeň viac ako 500 osôb. Dopoludňajšie ATG testovanie sa realizuje v budove hniezda záchrany, poobede a cez víkendy sa testuje v odberovej jednotke pri patológii a infektologickej ambulancii.