Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Koronavírus

Skalická nemocnica prešla do 3. fázy reprofilizácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Režim vakcinačného centra zostáva nezmenený.

Skalica 2. novembra (TASR) - Fakultná nemocnica Agel Skalica eviduje v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nárast pozitívnych hospitalizovaných pacientov na nový koronavírus o 25 percent. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

Ako doplnila, na pokyn Ministerstva zdravotníctva SR prešla nemocnica do tretej fázy reprofilizácie. "Počet lôžok s napojením na umelú pľúcnu ventiláciu (UPV) v tejto súvislosti vzrástol o dve. Nemocnica eviduje 20 pozitívnych pacientov, z nich traja pacienti sú umiestnení na lôžkach s pripojením na umelú pľúcnu ventiláciu na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Z piatich chorých zamestnancov sú traja zdravotnícki pracovníci," informovala Pavliková.

Nemocnica aj naďalej prevádzkuje vakcinačné centrum. Na možnosť dať sa zaočkovať treťou dávkou vakcíny sú osoby upozorňované formou SMS výzvy z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI), ale očkuje sa už aj bez registrácie. Osoby, ktoré boli očkované druhou dávkou v inom ako vakcinačnom centre nemocnice, sa pred vakcináciou preukazujú dokladom o očkovaní druhou dávkou.

Režim vakcinačného centra zostáva nezmenený. "Očkuje sa tri dni v týždni okrem stredy a piatka, neregistrovaní záujemcovia sa očkujú od 7.30 do 9.30 h. Vo vakcinačnom centre sa naďalej očkuje aj prvou a druhou dávkou vakcíny," doplnila hovorkyňa nemocnice.