Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Koronavírus

Rakúska skokanka na lyžiach Marita Kramerová má koronavírus

Na snímke rakúska skokanka na lyžiach Marita Kramerová. Foto: TASR/AP

Pre rakúske družstvo je to nepríjemná komplikácia tesne pred odchodom na ZOH v Pekingu.

Willingen 30. januára (TASR) - Rakúska skokanka na lyžiach Marita Kramerová mala počas podujatia Svetového pohára vo Willingene pozitívny test na koronavírus. Líderka seriálu a víťazka sobotňajšej súťaže v nemeckom stredisku tak nemohla štartovať v nedeľných druhých individuálnych pretekoch. Celý rakúsky tím sa po konzultácii s miestnymi úradmi odhlásil z podujatia a odcestoval z Willingenu domov.

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) v nedeľu najprv informovala, že pozitívny výsledok mala nemenovaná rakúska skokanka, následne Rakúsky lyžiarsky zväz pre ORF potvrdil, že infikovanou je najväčšia hviezda tímu Kramerová. Podľa agentúry APA nemá žiadne príznaky COVID-19.

Pre rakúske družstvo je to nepríjemná komplikácia tesne pred odchodom na ZOH v Pekingu. Dvadsaťročná Kramerová, ktorá má v zbierke zlato z tímovej súťaže z vlaňajších MS v Oberstdorfe, patrí k najväčším favoritkám na olympijský titul. Podľa pravidiel musia mať účastníci ZOH dva negatívne testy na koronavírus, ten posledný 72 hodín pred odletom. Ďalšie testy ich čakajú po prílete do Číny.